مرکز پژوهشی به‌نژادی و به‌زراعی توت فرنگی

توت فرنگی یکی از مهمترین محصولات استان کردستان است و از نظر تولید (۳۷۰۶۹ تن در سال) و کل زمین های اختصاص داده شده به کشت آن (۲۲۸۳ هکتار) در استان، از مقام اول کشور برخوردار است. استان کردستان ۶۰ درصد توت فرنگی کل ایران را تولید می کند. اعمال روش های جدید و علمی در تولید توت فرنگی از اهمیت زیادی برخوردار است. دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان در سال ۱۳۷۹ مرکز پژوهشی بهنژادی و بهزراعتی توت فرنگی را با هدف ارائه تحقیقاتی علمی برای مطالعه آسیب شناسی گیاه و آخرین و بهترین روش های کشت و پرورش توت فرنگی تاسیس نمود. این مرکز دارای دو گروه ‌پژوهشی بیوتکنولوژی و به نژادی توت فرنگی و گروه به‌زراعی، اقتصاد و بازاریابی توت‌فرنگی میباشد.

اهداف کلی این مرکز پژوهشی به شرح زیر است:

• مطالعه تنوع ژنتیکی گونههای توت فرنگی بومی و مختص منطقه
  • بررسی ژنهای مقاوم به افات و بیماریها
  • مقاومت به خشکی و شوری در ارقام رایج در منطقه
  • کشت بافت ارقام متداول جهت تهیه نشاء سالم و معرفی آنها جهت تکثیر در سطح انبوه.

رئیس مرکز پژوهشی بهنژادی و بهزراعتی توت فرنگی

دکتر ناصر قادری