در راستای توسعه تعاملات علمی، اجرایی و اقتصادی با اقلیم کردستان عراق، پیشنویس همکاری مشترک میان دستگاههای اجرایی استان از جمله دانشگاه کردستان با نهادهای مرتبط در اقلیم، طی چندین جلسه کارشناسی در هفتههای اخیر تدوین شده است.
نگارش پیشنویس همکاری مشترک دستگاههای اجرایی استان و دانشگاه کردستان با اقلیم کردستان عراق

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، در سومین جلسه هماهنگی نشست مشترک استانداران هم مرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق که در استانداری کردستان و با حضور استاندار کردستان برگزار شد، دکتر عادل سیوسهمرده با اشاره به برگزاری پنج جلسه کارشناسی در دانشگاه کردستان، اظهار کرد: در این جلسات ظرفیتها و زمینههای همکاری با اقلیم کردستان بررسی و پیشنویس اولیهای در این زمینه تهیه شده که نیازمند جمعبندی و دریافت نظرات نهایی از نهادهای اجرایی ذیربط است.
سرپرست دانشگاه کردستان افزود: تفاهمنامهای که در حال تدوین است، تنها محدود به دانشگاه نیست و سایر دستگاههای اجرایی استان نیز در آن مشارکت دارند و نسخه نهایی پس از دریافت نظرات و اصلاحات لازم، بهصورت جامعتر منتشر خواهد شد.
دکتر سیوسهمرده با تأکید بر ارتباط فعال و مؤثر دانشگاه با اقلیم کردستان عراق گفت: در حال حاضر دانشگاه کردستان سالانه بین ۳۰ تا ۵۰ میلیارد تومان از محل همکاریهای علمی، آموزشی و پژوهشی با اقلیم درآمد دارد و بیش از ۴۰۰ دانشجوی اقلیمی در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
در ادامه این جلسه، دکتر کیومرث ایراندوست، رئیس اسبق دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان، با تأکید بر ضرورت تدوین برنامهای عملیاتی و متوازن، گفت: برنامهها و اهداف سفر آتی با اقلیم تا حد زیادی مشخص شده و این نشست برای تکمیل این برنامهها و رسیدن به نقشه راه اجرایی برگزار شده است.
وی با اشاره به نقدهای گذشته در خصوص نگاه یکطرفه به همکاریها خاطرنشان کرد: تاکنون اغلب منافع این همکاریها متوجه اقلیم بوده و انتظار میرود در توافقات جدید، امتیازاتی در زمینه صادرات، گردشگری و خدمات نیز برای استان کردستان ایران در نظر گرفته شود.
دکتر حمید فرورش، دانشیار گروه مهندسی صنایع دانشگاه کردستان، نیز در این نشست با تأکید بر رویکرد راهبردی و فراتر از رویداد مقطعی، گفت: این نشست آغازی بر زنجیرهای از تعاملات چندسطحی خواهد بود که اهداف آن در سه سطح راهبردی، تاکتیکی و عملیاتی تعریف شده است.
وی محورهای اصلی همکاری را شامل سه بخش اقتصادی، فرهنگی-اجتماعی و علمی-دانشگاهی دانست و تصریح کرد: در محور اقتصادی توسعه تجارت مرزی، ایجاد بازارچههای مشترک، پلتفرم تجارت الکترونیک و گردشگری سلامت در نظر گرفته شده است؛ در محور فرهنگی-اجتماعی نیز اجرای رویدادهای مشترک هنری، ادبی و ورزشی با هدف تقویت هویت فرهنگی منطقه مورد توجه قرار دارد.
دکتر فرورش در ادامه افزود: در حوزه علمی، راهاندازی دانشگاه مجازی کردی، اجرای پروژههای پژوهشی مشترک در زمینههایی چون بحران آب، امنیت غذایی و گرد و غبار، و شبکهسازی میان دانشگاههای اقلیم و کردستان ایران پیشبینی شده است.
وی در پایان با اشاره به تجربههای گذشته تأکید کرد: برای دستیابی به نتایج ملموس، باید تفاهمنامههای پیشین مورد آسیبشناسی علمی قرار گیرد تا از تکرار چالشها و موانع گذشته جلوگیری شود.
لازم به ذکر است که نشست مشترک استانداران کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه با استانداران سلیمانیه، اربیل، دهوک و حلبچه، ۳۰ اردیبهشت ماه به میزبانی و محوریت استان کردستان برگزار خواهد شد.