برنامه‌های حمایتی

به بخش زیر مراجعه نمایید:

برنامه‌های مرکز همکاری‌های وزارت عتف

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر برنامه روی عنوان آن کلیک نمایید.

این برنامه از سال 1394 آغاز شده است و دانشگاه‌ها و مراکز علمی- پژوهشی کشورمی‌توانند با همکاری استادان و پژوهشگران ایرانی مقیم سایر کشورها که در دانشگاه‌ها، مراکز علمی و پژوهشی و آزمایشگاه‌های معتبر خارج از کشور فعالیت دارند، طرح‌های مشترکی را تعریف و اجرا نمایند. طرح‌هایی در این برنامه در اولویت قراردارند که آورده طرف خارجی بخشی از هزینه های اجرای آنها را پوشش دهند، و یا به برقراری همکاری علمی مستمر بین چند آزمایشگاه یا مرکز پژوهشی ایرانی و خارجی منجر شوند.

اهداف این برنامه:
  • ارتقاء كیفیت فعالیت‌های تحقیقاتی داخلی بخصوص پروژه‌های دكتری
  • تشکیل شبکه مجازی با استادان و پژوهشگران ایرانی مقیم خارج از کشور
  • ارتقاء جایگاه ایران در شاخص‌های توسعه علم و فناوری بین المللی
  • گسترش روابط بین‌ المللی علم و فناوری در قالب همکاری افراد حقیقی
  • دستیابی به اهداف علمی– فناوری خاص

منبع: مركز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی

در راستای مأموریت‌های “مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی” وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای گسترش همکاری‌های علمی و پژوهشی بین دانشمندان و محققان داخلی و خارجی این مرکز از سال ۱۳۸۹ اقدام به دعوت از دانشمندان و صاحبنظران سراسر جهان در حوزه‌های مختلف و برگزاری نشست‌های علمی تحت عنوان برنامه “سیمرغ” کرده است.

رویکرد و دیدگاه

با در نظر گرفتن اهمیت برقراری ارتباط میان محققان خارجی و داخلی برای پیشبرد تعامل بین‌المللی و بهره‌مندی از یافته‌‌ها و دستاوردهای نظری و کاربردی به دست آمده در سراسر جهان مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی تلاش می‌کند تا زمینه‌های لازم برای آشنایی، تبادل آراء، و همکاری صاحبنظران دیگر کشورها با اندیشمندان و پژوهشگران ایرانی در خصوص دیدگاه‌های مختلف آنان را فراهم آورد. در ضمن فراهم آوردن فرصت‌های آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان دانشگاه‌های استان‌های مختلف سراسر کشور با محققان و اندیشمندان خارجی و بهره‌مندی آنان از نشست‌‌های علمی اساتید داخلی و خارجی مورد تأکید مرکز می‌باشد.

نحوۀ مشارکت

  •      اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی می‌توانند در صورت تمایل به دعوت از دانشمندان برجستۀ مقیم خارج از کشور (ایرانی یا خارجی) برای بهره‌مندی از برنامۀ سیمرغ درخواست‌های خود را با ذکر مشخصات کامل استاد مدعو، دلیل دعوت، و همچنین برنامه‌های پیشنهادی به مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی ارسال نمایند.
  •     آن‌ دسته از تقاضاهایی که شامل ارائه سخنرانی در یکی از دانشگاه‌‌های شهرستان‌ها علاوه بر دانشگاه محل دعوت باشد در اولویت قرار خواهند گرفت.
  •     پرداخت قسمتی از هزینه‌های سفر سخنران مدعو (بلیط رفت و برگشت بین‌المللی (Economy Class)، بلیط پروازهای داخلی، هزینۀ اسکان و پذیرایی) در ایران توسط این مرکز انجام خواهد گرفت.

منبع: مركز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی

برنامه پیترو دلاواله طی تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران و وزارت آموزش، دانشگاه‌ها و تحقیقات ایتالیا در سال 1394 در ایران با امضای وزیران وقت علوم دو کشور پیشنهاد شد.

برنامه پیترو دلاواله طی تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران و وزارت آموزش، دانشگاه‌ها و تحقیقات ایتالیا در سال 1394 در ایران با امضای وزیران وقت علوم دو کشور پیشنهاد شد. برنامه پیترو دلاواله شامل پروژه‌های مشترک پژوهشی گروه‌های ایرانی و ایتالیایی در زمینه‌های علوم انسانی، علوم اجتماعی، موزه، هنر، میراث فرهنگی، علوم طبیعی، علوم پزشکی، مهندسی و فناوری اطلاعات است.این برنامه برای دانشجویان دکترا و پژوهشگرانی که بیش از 10 سال از اخذ مدرک دکترای آنها نگذشته است، تدوین شده است و هدف آن کمک به طرح‌هایی ‌ست که موجب همکاری چند آزمایشگاه یا موسسه مختلف ایرانی و ایتالیایی شوند، همچنین حمایت از طرح‌هایی که، به توسعه به ویژه توسعه اجتماعی-اقتصادی کمک کنند.

اولویت‌های پژوهشی
برنامه پیترو دلا واله شامل پروژه‌های مشتر ک پژوهشی گروه‌های ایرانی و ایتالیایی در زمینه‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی، موزه، هنر و میراث فرهنگی، علوم طبیعی، زندگی و علوم پزشکی، مهندسی و فناوری اطلاعات است که با در نظر‌گرفتن اولویت‌های پژوهشی مورد تصویب کمیته‌های علمی ایتالیا و مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی قرار گرفته است. طرح‌هایی که شرایط ذیل را دارا باشند در اولویت قرار می‌گیرند:
• طرح‌هایی که موجب همکاری چند آزمایشگاه یا موسسه مختلف ایرانی و ایتالیایی شوند؛
• طرح‌هایی که کمک به توسعه، به‌ویژه توسعه اجتماعی- اقتصادی کنند؛
• طرح‌هایی که در چارچوب اولویت‌های مرکز قرار گیرند.

شرایط شرکت در برنامه و انتخاب و ارزیابی پروژه‌ها

  1.  دانشجویان دکتری و پژوهشگرانی که بیش از ۱۰ سال از اخذ مدرک دکتری آنها نگذشته باشد؛
  2.  پروژه‌ها بر اساس اصول رقابتی پذیرفته خواهند شد؛
  3.  فرایند انتخاب ابتدا توسط یکی از موسسات پژوهشی یا دانشگاه‌های ایران و سپس از طریق ارزیابی مشترک پذیرفته می‌شوند؛
  4.  ارائه تنها یک پروژه توسط هر مسئول پروژه؛
  5.  ارزش علمی پروژه؛
  6.  وجود فعالیت‌های همکاری ساختاری قبلی بین گروه‌های متقاضی؛
  7.  اهداف مورد انتظار پروژه باید بطور روشن قابل شناسایی باشد؛
  8.  بین اهداف و فعالیت‌های مالی پروژه سازگاری وجود داشته باشد.

 

منبع: مركز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی

مركز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی با مشارکت بخش همکاری و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه در ایران (SCAC ) مجری برنامه پژوهشی جندی‌شاپور است.

هدف این برنامه که از سال 1383 آغاز شده است ارتقا و گسترش همکاری‌های پژوهشی علمی و فنی پیشرفته میان پژوهشگران دو کشور ایران و فرانسه است. برنامه شامل پروﮊه‌های مشترک پژوهشی گروه‌های ایرانی و فرانسوی در تمامی زمینه‌ها، به ویژه علوم انسانی و اجتماعی (حقوق، اقتصاد و مدیریت)، علوم پزشکی، علوم پایه، علوم محیط زیست و زیست‌شناسی است. فراخوان ارائه درخواست پروژه‌های مشترك دو كشور همزمان در ایران توسط مركز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی و در فرانسه توسط موسسه کامپوس فرانس منتشر می‌شود و درخواست‌های پروژه‌های مشترك تحقیقاتی (پروژه‌های جاری یا جدید) به طور همزمان در دو كشور بررسی می‌شوند. ارزیابی نهایی به عهده كمیته مختلط دو كشور است. در صورت تصویب پروژه مشترک، هزینه سفر طرف ایرانی به فرانسه از طرف مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی، و هزینه سفر طرف فرانسوی به ایران از طرف موسسه کامپوس فرانس پرداخت می‌شود. در مقابل، سالانه گزارشی از پیشرفت پروژه و فعالیت‌های انجام شده در خصوص چاپ مقالات و انتشار نتایج پژوهش در اختیار مركز قرار می‌گیرد و در مقالات چاپ شده نام مركز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی و همچنین بخش فرهنگی سفارت فرانسه ذکر می‌شود. قابل ذكر است كه تأمین اعتبارات و بودجه مربوط به تحقیقات پروژه مشترك به عهده خود مؤسسات و نهادهای مرتبط خواهد بود و مرکز تنها از ارتباط بین مراکز علمی دو کشور حمایت می‌کند.

مركز در انتخاب پروژه‌های برنامه جندی‌شاپور برای موارد ذیل اولویت قائل است:

  •     پروژه‌هایی كه همراه با آموزش در سطح دکتری یا پسا دکتری باشد؛
  •     پروژه‌هایی که موجب همکاری چند آزمایشگاه یا موسسه مختلف ایرانی و فرانسوی شوند؛
  •     پروژه‌‌هایی كه باعث ایجاد توسعه، به ویژه توسعه اجتماعی-اقتصادی شوند.

لیست اولویت های پژوهشی

فراخوان شرکت در برنامه جندی‌شاپور

 

منبع: مركز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی

 

 

تعریف برنامه Invited Collaborative Research Program
 

مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با هدف ارتقای کیفیت برنامه‌های پژوهشی و به منظور تسهیل ارتباطات علمی بین پژوهشگران فعال در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی داخل کشور و پژوهشگران خارجی دعوت می‌کند در قالب پروژه مشترک، تبادلات علمی بین‌المللی انجام دهند. حمایت‌های مرکز در چارچوب این برنامه، تأمین بخشی از هزینه‌های اجرای پژوهش است. در این برنامه در بازه زمانی مناسب پس از اعلام فراخوان، متقاضیان، طرح‌نامه‌های پیشنهادی خود را از طریق سامانه‌ی طوبی و به صورت آنلاین تکمیل و به مرکز ارائه می‌کنند، پس از دریافت طرح‌نامه و رزومه‌های علمی پژوهشی محقق ایرانی و بین‌المللی و ارسال به داورهای متخصص، نتیجه نهایی هر برنامه از طریق شورای پژوهشی مرکز مصوب شده و به استحضار متقاضیان محترم می‌رسد تا برای انعقاد قرارداد اقدام کنند.

 

اهداف برنامه

مهم‌ترین اهداف برنامه دعوت برای پژوهش مشترک را به شرح ذیل می‌توان برشمرد:

  • ارتقا کیفیت فعالیت‌های تحقیقاتی داخلی بخصوص پروژه‌های دکتری
  • ارتقا جایگاه ایران در شاخص‌های توسعه علم و فناوری بین‌المللی
  • گسترش روابط بین‌المللی علم و فناوری در قالب همکاری افراد حقیقی
  • دستیابی به اهداف علمی – فناوری خاص

 

ورود به سامانه طوبی

مرجع خبر

در راستای تحقق رویکرد کلان بین‌المللی‌سازی آموزش عالی کشور، با همیاری مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی امکان حمایت از طرح‌های پژوهشی مشترک میان محققان مراکز دانشگاهی، پژوهشگاه‌ها و مؤسسات داخلی و محققان خارجی فراهم شده است.

این طرح‌ها می‌بایست در چارچوب اولویت‌های ذکر شده در سامانه مرکز مطالعات باشد. همچنین اطلاعات مربوط به مجری ایرانی، موسسه ایرانی، مجری خارجی، موسسه خارجی و عنوان و مدت طرح مشخص باشد. تاکید می‌نماید سقف حمایت از طرح‌ها ۸۰۰ میلیون ریال است و طرح‌ها پس از تایید کارگروه ملی همکاری با کشورهای خارجی مورد بررسی و تایید نهایی قرار می‌گیرد.

 

موجب امتنان است تا طرح‌هایی با مشخصات فوق در محدوده  فعالیت هر کارگروه ملی، به مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی  ارسال گردد.

 

وب‌سایت مرکز همکاری‌ها:

http://62.60.140.120/cissc1/fa/